Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επεξεργασία δυσφημιστικών δημοσιεύσεων για νομική προστασία μελών


Recommended Posts

Συνοπτικά:

 

1. όταν η δημοσίευση είναι δυσφημιστική (είτε πολύ είτε λίγο) και δεν περιέχει κανένα περιεχομενο με ουσία, δηλαδή ή κάποιο περιστατικό, περιγραφή συμβάντος, ή κάποιο άλλο γεγονός πιο συγκεκριμένα,

μεταφέρεται εξολοκλήρου σε μή ορατό αρχείο

 

o τάδε ταδόπουλος μόνο τα λεφτά κοιτάει

μη πας - μακριά

θα σου στείλω πμ είναι μεγάλη υπόθεση αυτός δεν θέλω να τα γραψω δημόσια

και εγώ δεν έχω να πω τιποτα θετικό [για τον τάδε ταδόπουλο που αναφέρεται σε προηγούμενη δημοσίευση] . πήγε μια φίλη μου και έφυγε τρέχοντας
2. όταν η δημοσίευση είναι δυσφημιστική (είτε πολύ είτε λίγο) και περιέχει περιεχόμενο που κατά τα άλλα είναι ενδιαφέρον και υπάρχει περιγραφή πραγματικού περιστατικού/συμβάντος το οποίο έχει και ενημερωτική αξία,

τότε αφαιρείται η επωνυμία του δυσφημιζόμενου έτσι ώστε τα μέλη να μπορούν να συζητήσουν επι της ουσίας για το θέμα και να ενημερωθεί έτσι το κοινό, για μελλοντικές τέτοιες περιπτώσεις/τρόπους αντίδρασης κλπ.

 

Παράδειγμα:

 

η edit admin είχε απαράδεκτη φήμη απο μια φίλη μου - και κάτι άλλοι γνωστοί μου είχαν μείνει με τις χειρότερες εντυπώσεις, μάλιστα κάποιος έφυγε με δηλητηρίαση απο το χ φαγητό

 

αλλά εμεις είχαμε παει πριν μερες στην ίδια ταβέρνα και μείναμε πολύ ικανοποιημένοι απο το φαγητό και την εξυπηρέτηση

θα κοιτάξω και καποιες ακόμα μεχρι να καταλήξω που θα κανουμε το τραπέζι της βαφτισης της μικρής

θελει έρευνα η αλήθεια ειναι και θα την πραγματοποιήσω το συντομότερο και θα σας ενημερωσω

Αιτία απομάκρυνσης: λόγια τρίτων απαγορεύονται/δεν ισχύουν !

 

Αναλυτικά:

Σε περιπτώσεις ιδιαίτερα σοβαρών/σημαντικών συμβάντων έτσι ώστε να παραμείνει μία δημοσίευση/συζήτηση στο φόρουμ της ΕΕΕΓ με την επωνυμία και να προστατεύεται το μέλος/η ιστοσελίδα απο πιθανές νομικές κυρώσεις πιθανώς να υπάρξει και παρέμβαση/απομάκρυνση τμημάτων μιας δημοσίευσης:

Kαθώς η εξιστόρηση πραγματικών συμβάντων είναι σημαντικό να γίνεται χωρίς ταυτόχρονη δυσφήμιση ειδικών/εταιριών, σε κάποιες περιπτώσεις πραγματοποιείται η εξής διαδικασία απο τους αρμόδιους συντονιστές:

 

Σε αυτή την δημοσίευση η οποία είναι πραγματική δημοσίευση μέλους (εχει αφαιρεθεί η επωνυμία στην οποία αναφέρεται) μπορείτε να δείτε παράδειγμα της επεξεργασίας.

Οι συντονιστές μπορεί να αφαιρέσουν χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση του μέλους τις δυσφημιστικές φράσεις ή λέξεις και παράλληλα δίνουν κάρτα ειδοποίησης με το σχετικό κείμενο του κανόνα περί δυσφήμισης.

Στόχος είναι να μείνει δημοσιευμένο μόνο το κομμάτι της δημοσίευσης που ΔΕΝ είναι δυσφημιστικό και ΔΕΝ ενοχοποιεί το χρήστη για δυσφήμιση:

στο Γ) μέρος παραθέτουμε φράσεις που ΔΕΝ είναι δυσφημιστικές, δίπλα σε αυτές που είναι δυσφημιστικές ως παράδειγμα, έτσι ώστε να κατανοήσουν οι αναγνώστες την διαφορά δυσφήμισης / ενημέρωσης και απο μόνοι τους στο μέλλον να μπορούν να δημοσιεύουν κατ αυτό το τρόπο.

 

Α) Φράσεις που πρέπει να αφαιρεθούν και θεωρούνται δυσφημιστικές:

όλο στις χειραψίες και τις γλύκες με είχε....

όπου δεν μου ειπε τιποτα περα απο κατι αοριστολογίες. σαν απλός υπέρηχος μου φάνηκε εκείνη την ωρα...μετα έψαξα στο ιντερνετ και κατάλαβα οτι μόνο αυχενική δεν λέγεται αυτό που μου έκανε.

με την "αυχενική" ξεπέτα (συγγνώμη αλλά έτσι ακριβώς ένιωσα) που μου έκανε, μου μπήκαν υποψίες και αποφάσισα να τον τσεκάρω.

στυγνός έμπορος ο τύπος.θα με ειχε στο ραβε ξήλωνε και στην ταλαιπωρία για να βγάλει όσα περισσότερα μπορεί...
τελικά όσα και να κερδίζουν μερικοί, θέλουν και άλλα, γίνονται αχόρταγοι και δεν υπολογίζουν ούτε την ψυχολογία της εγκύου, όυτε τον όρκο του Ιπποκράτη. δεν υπολογίζουν όμως οτι στην εποχή του ίντερνετ έχουν και οι έγκυες τη δύναμη να προστατεύουν η μία την άλλη.

όποια κοπέλα ενδιαφέρεται ας στείλει μηνυμα για περισσότερες λεπτομέρειες

 

Β) Σημείωση εκ της διαχείρισης για την συγκεκριμένη δημοσίευση

 

Αγαπητό μέλος

 

με βάση τα αποσπάσματα αυτά που έχουμε σημειώσει, ειδικά το τελευταίο,

στην περίπτωση που δώσετε το όνομα του συγκεκριμένου γιατρού μέσω πμ σε μέλος, και το μέλος

δεν είναι πραγματικό μέλος αλλά δικηγόρος ή εκπρόσωπος του γιατρού ο οποίος υποψιαζόμενος (απο πιθανή ειδοποίηση πελάτη του) ψάχνει να βρεί αποδείξεις για το ότι κάποιος τον δυσφημίζει, έχοντας το πμ στα χέρια του που συνδεεει αυτή τη δημοσίευση με την επωνυμία του (δηλαδή αν γραψετε στο μαιλ ο γιατρός που αναφέρω είναι ο τάδε)

μπορεί να σας κάνει μύνηση για συκοφαντική δυσφήμιση και να διωχθείτε ποινικά και να σας ζητηθεί αποζημίωση.

Ο παρόν νόμος ναι μεν επιτρέπει την δυσμενή κρίση απέναντι σε επαγγελματίες, αλλά όταν αυτή συνοδεύεται απο χαρακτηρισμούς,

"στυγνός έμπορος ο τύπος.θα με ειχε στο ραβε ξήλωνε και στην ταλαιπωρία για να βγάλει όσα περισσότερα μπορεί..."

θεωρείται συκοφαντική δυσφήμιση μέχρι αποδείξεως του αντίθετου.

Δηλαδή μπορεί κάποιος αν το θελήσει να σας παραπέμψει στην δικαιοσύνη και τότε εσείς αν καταφέρετε να αποδείξετε σε δικαστήριο ότι είναι αληθή τα γεγονότα, (συγκεντρώνοντας μάρτυρες κ στοιχεία κλπ) η υποθεση μπορεί μετά να πάει στο αρχείο και να μην έχετε πρόβλημα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιο δικηγόρο ή στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

 

Ο κατάλληλος τρόπος δημοσιευσης είναι ο εξής:

 

Γ) "Εκπαίδευση" μέλους:

 

Ενδεικτικά προτείνουμε τις εξής αλλαγές

για το συγκεκριμενο κείμενο

Φράσεις που δεν θεωρούνται δυσφημιστικές είναι με μαύρα γράμματα:

 

όλο στις χειραψίες και τις γλύκες με είχε....
Υποννοεί υπερβολική οικειότητα με κακόβουλο σκοπό.

 

Εκφραζόταν με μεγαλύτερη οικειότητα απέναντί μου απο όσο θα ήθελα.

 

όπου δεν μου ειπε τιποτα περα απο κατι αοριστολογίες. σαν απλός υπέρηχος μου φάνηκε εκείνη την ωρα...μετα έψαξα στο ιντερνετ και κατάλαβα οτι μόνο αυχενική δεν λέγεται αυτό που μου έκανε.

 

Η διάγνωση που έδωσε εκείνη την ώρα δεν ήταν αρκετά σαφής για μένα.

Η διάρκεια της εξέτασης ήταν πολύ μικρή σχετικά με το χρονικό διάστημα που γνωρίζω ότι είναι συνήθως απαραίτητο για αυτή.

 

με την "αυχενική" ξεπέτα (συγγνώμη αλλά έτσι ακριβώς ένιωσα) που μου έκανε, μου μπήκαν υποψίες και αποφάσισα να τον τσεκάρω.

 

Θεώρησα περίεργη αυτή την πολύ μεγάλη διαφορά στην διάρκεια της εξέτασης και έτσι αποφάσισα να πάρω και δεύτερες/τρίτες γνώμες

 

στυγνός έμπορος ο τύπος.θα με ειχε στο ραβε ξήλωνε και στην ταλαιπωρία για να βγάλει όσα περισσότερα μπορεί...

βαρυσήμαντη έκφραση που συνιστά δυσφήμιση.

 

τελικά όσα και να κερδίζουν μερικοί, θέλουν και άλλα, γίνονται αχόρταγοι και δεν υπολογίζουν ούτε την ψυχολογία της εγκύου, όυτε τον όρκο του Ιπποκράτη. δεν υπολογίζουν όμως οτι στην εποχή του ίντερνετ έχουν και οι έγκυες τη δύναμη να προστατεύουν η μία την άλλη.

Έκφραση που συνιστά δυσφήμιση και εκφράζει/αποδεικνύει την πρόθεση για δυσφήμιση.

Στοιχείο που μαζί με αυτό:

 

όποια κοπέλα ενδιαφέρεται ας στείλει μηνυμα για περισσότερες λεπτομέρειες
και σε συνδυασμό με το πμ, αποτελεί απόδειξη πραγματοποιημένης δυσφήμισης.

Για όλα τα παραπάνω που βρίσκονται σε quote : Αυτό το σχόλιο ΔΕΝ επιτρέπεται και πρέπει να αφαιρεθεί.

Αυτό που επιτρέπεται φαίνεται με μαύρα χοντρά γράμματα.

 

Όσα δεν συνοδεύονται απο συνιστώμενη εναλλακτική φράση, δεν επιτρέπονται (μωβ γράμματα) και δεν υπάρχει εναλλακτική διατύπωση που να επιτρέπεται.

 

Δ) Παράθεση τελικού κειμένου που έμεινε αναρτημένο στο φόρουμ μετά την αφαίρεση των δυσφημιστικών μυνημάτων.

 

Τελικό κείμενο που μπορεί να μείνει αναρτημένο στο φόρουμ και ΔΕΝ είναι δυσφημιστικό:

 

είχα επιλέξει γνωστό γυναικολόγο της Πάτρας με μεγάλη πελατεία, για να με παρακολουθήσει στην εγκυμοσύνη μου. εχει ιατρειο στο κεντρο της πόλης και συνεργάζεται με ιδιωτικό κέντρο. πολυ επικοινωνιακός και γλυκομίλητος.

 

με μια παλίνδρομη να εχει προηγηθεί, φτανω στην 12 εβδομάδα της κύησης και μου λεει οτι την αυχενική θα την κανει ο ίδιος στο ιατρειο του (δεν ξερω αν εχει την πιστοποίηση για κατι τετοιο)

η αυχενική κράτησε ακριβώς 5 με 7 λεπτά,

 

παράλληλα, επέμενε απο την 8η εβδομάδα οτι θα χρειαστώ άμεσα περίδεση τραχήλου, οτι ο τραχηλός μου είναι οριακός

και μου κανονίζει ραντεβού για επέμβαση στο ιδιωτικό κέντρο

 

πήγα σε έναν καθηγητή στο Ρίο και στη συνέχεια εκανα κανονική αυχενική (1 ωρα σχεδόν και ήταν τέλεια!!!) σε πιστοποιημένο χειριστή απο το Fetal Medicine Foundation στην Αθήνα.

 

και οι δυο γιατροί που με εξέτασαν μου είπαν οτι οχι μονο δεν χρειάζομαι περίδεση, αλλα οτι ο τραχηλός μου είναι τόσο μακρύς και στενός που θα δυσκολευτώ να γεννήσω!

 

εξυπακούεται οτι άλλαξα άμεσα γιατρό, αλλά στεναχωρήθηκα πάρα πολύ απο τον τρόπο που με αντιμετώπισε. ενιωσα εξαπατημένη και κορόιδο. και μετά θύμωσα.

 

Ε)

Τοποθετήσατε συμπέρασμα,

ή δίδαγμα το οποιο να συνοψίζει τον λόγο που η δημοσιευση αυτή είναι ενημερωτική;

 

Απο τα παραπάνω, βγάζουμε ως συμπέρασμα,

ότι η διάρκεια της αυχενικής όταν πραγματοποιείται και έχει μικρότερη διάρκεια απο κάποιο συγκεκριμένο διάστημα (ποιό είναι αυτό?) θεωρείται ως μή επαρκής, και ότι τα μέλη τα οποία έχουν γιατρό, ο οποιος την πραγματοποιεί σε τόσο μικρό διάστημα θα πρέπει να αναζητήσουν οπωσδήποτε και δεύτερη γνώμη/διάγνωση.

ότι υπάρχει πιστοποίηση για να μπορεί να πραγματοποιεί κάποιος αυχενική με σωστό τρόπο και ότι ιδανικά τα μέλη θα πρέπει να αναζητούν ειδικούς με πιστοποίηση εάν υπάρχουν στην περιοχή τους

ότι ένας επικοινωνιακός γιατρός, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και καλός ή σωστός στον τρόπο που διενεργεί/βγάζει διαγνώσεις

 

Η ύπαρξη ενός συμπεράσματος με όσο το δυνατό συγκεκριμένα κριτήρια καθιστά ενημερωτική την δημοσίευση και βοηθητική προς τα άλλα μέλη!

 

Αντίθετα ή ύπαρξη της επωνυμίας εστιάζει σε μεμονωμένες περιπτώσεις, την στιγμή που αποδεδειγμένα οι πρακτικές των ειδικών κάποιες φορές είναι όχι μεμονωμένες, αλλά συνηθισμένες κακού τύπου πρακτικές, απο - δυστυχώς - περισσότερους γιατρούς.

Παρακαλούμε λοιπόν τα μέλη, να έχουν αυτό σαν γνώμωνα στις δημοσιεύσεις τους, και όχι την προσπάθεια ανάδειξης συγκεκριμένων επωνυμιών με αρνητικό τρόπο.

 

Για την "τιμωρία" των ειδικών, όταν αυτοί έχουν πράξει παράνομες ειδεχθής ή απλώς λανθασμένες πράξεις, είναι αρμόδια η δικαιοσύνη και οι αντίστοιχοι φορείς του κάθε επαγγέλματος, στο οποίο καλούνται τα μέλη να πραγματοποιούν επίσημες καταγγελίες.

 

Το φόρουμ της ΕΕΕΓ ΔΕΝ διατίθεται για την "απόδοση δικαιοσύνης" μέσω εσκεμμένης διάδοσης κακής φήμης, απο τα μέλη, για κάποιον συγκεκριμένο ειδικό.

 

Οι παραπάνω πληροφορίες είναι ΚΡΙΣΙΜΕΣ για την ΣΩΣΤΗ πληροφόρηση και ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ των αναγνωστών και την ΑΞΙΑ των δημοσιεύσεων μακρόχρονα!

Βοηθήστε μας να τις τηρήσουμε- όταν βλέπετε δυσφημιστικές δημοσιεύσεις, πατήστε το κουμπί της Αναφοράς δημοσίευσης (κόκκινο τριγωνάκι) αναφέροντας μας το πρόβλημα που βλέπετε.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
×
×
  • Δημιουργία νέου...