Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ρωτήστε τον ειδικό:κο Ορφέα Περίδη Ειδικό ιατροδικαστή


Recommended Posts

Αγαπητά μέλη εδώ μπορείτε να τοποθετείτε τις απορίες /ερωτήματα σας προς τον κύριο Ορφέα Περίδη Ειδικό ιατροδικαστή

 

Για να δείτε το προφίλ του κο Περίδη πατήστε εδώ http://parents.org.gr/forum/member.php?do=getinfo&u=25430

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλημέρα σε όλους,

 

Πριν δυο εβδομάδες γεννήσαμε το κοριτσάκι μας σε ιδιωτικό μαιευτικό νοσοκομείο στην Αθηνά (ΙΑΣΩ), οπού και πέθανε 10 ώρες μετά στην εντατική μονάδα από καρδιο-αναπνευστική ανακοπή.

 

Το μωρό γεννήθηκε με καισαρική τομή στις 37/4 εβδομάδες, 3 κιλά, με Apgar 9 στο 1', και 10 στο 5', και μια ελαφρά αναπνευστική δυσφορία.

 

Να προσθέσω, ότι κατά την εξέταση Doppler στην 32 εβδομάδα, βρέθηκε υγρό γύρω από τους πνεύμονες (Πλευρική συλλογή - υδροθώρακας). Το υγρό αυτό παρέμεινε σταθερό στα 60ml αλλά ο θώρακας και τα πνευμόνια συνέχισαν να αναπτύσσονται σταθερά. Όλα τα άλλα όργανα ήταν κανονικότατα, όπως και τα αποτελέσματα της αμνιοκέντησης στις 36 εβδομάδες που ήταν πεντακάθαρα. οι ιατροί ήταν όλοι πάρα πολύ αισιόδοξοι.

 

Μια εβδομάδα πριν την ημέρα της γέννησης κάναμε ένεση κορτιζόνης, και την ημέρα της γέννησης είχαμε προγραμματίσει παρακέντηση με υπέρηχο πριν την καισαρική για να αφαιρέσουμε το υγρό, που όμως αυτό είχε απορροφηθεί!!!

 

Το μωρό γεννήθηκε στις 9:00 και οι ιατροί μας συνεχάρησαν με ενθουσιασμό και ικανοποίηση για την υγιή κατάσταση του μωρού.

 

Στις 10:30 πήγα να δω το μωράκι μας στην εντατική που ήταν σε ήρεμη κατάσταση, με οξυγόνο στην μύτη (μονό!!), λόγω αναπνευστικής δυσφορίας. Όλα τα άλλα, όργανα, πίεση, παλμοί κλπ, ήταν κανονικά, όπως και η ακτινογραφία θώρακος που ήταν πεντακάθαρη όπως μου είπαν οι ιατροί.

 

Δυστυχώς, στις 19:30 μας ανακοίνωσαν ότι το μωρό είχε πάρει την κάτω βόλτα από τις 16:00, και του απέμενε μισή ώρας ζωής, και ότι έκαναν ότι ήταν δυνατό με φάρμακα και αναπνευστικά μέσα!!

 

Το κεφάλι του μωρού είχε μελανιάσει, ο θώρακας του είχε ασπρίσει, και το μωρό τραντάζονταν πάρα μα πάρα πολύ. Μισή ώρα μετά ξεψύχησε.

 

Η μητέρα δεν είναι καπνίστρια ούτε σταγόνα αλκοόλ δεν κατανάλωσε, κι όλες της οι εξετάσεις κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης ήταν καθαρές μήνα με τον μήνα.

 

Είμαστε κατακερματισμένοι και σε άθλια κατάσταση. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε.

 

Τι μπορεί να συνέβει?

 

Ευχαριστούμε,

Χ+Α

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας,

ως ειδικός Ιατροδικαστής διαβάζοντας το περιστατικό θα τολμήσω εν τάχει να πω (μη γνωρίζοντας τον πλήρη φάκελο νοσηλείας του νεογνού) αλλά από την ΄λεπτομερή΄ των γονέων περιγραφή του συμβάντος, οτι:

Η Καρδιοαναπνευστική Ανακοπή είναι η αιφνίδια διακοπή της αναπνοής ή της κυκλοφορίας ή και των δύο που οδηγεί σε ανεπαρκή οξυγόνωση των ζωτικών οργάνων. Τα αίτια μπορεί να είναι αναπνευστικά (π.χ. καταστολή αναπνευστικού κέντρου, πνευμοθώρακας, απόφραξη αεραγωγού κ.α.), καρδιακά (π.χ. ΟΕΜ, αρρυθμίες κ.α.), αιμοδυναμικά (π.χ. shock). Οι κυριότερες είναι:

• Στεφανιαία νόσος και Έμφραγμα του μυοκαρδίου

• Υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια

• Ηλεκτροπληξία

• Υπερδοσολογία ορισμένων φαρμάκων, τα οποία ασκούν επίδραση επί της λειτουργίας της καρδιάς και της αναπνοής.

• Ακραίες τιμές του καλίου του αίματος

• Ορισμένοι τύποι καρδικών αρρυθμιών (κοιλιακή μαρμαρυγή)

• Απόφραξη των αεροφόρων οδών από ξένο σώμα, ασφυξία, πνιγμός.

Σφοδρή κάκωση του θωρακικού τοιχώματος (κατάγματα πλευρών, στέρνου, πνευμοθώρακας)

• Πνευμονική εμβολή (είσοδος στην κυκλοφορία του αίματος αδιάλυτου ξένου υλικού, το οποίο καταλήγει και φράσσει μεγάλα πνευμονικά αγγεία π.χ. υλικό από μυελό των οστών, σε περίπτωση κατάγματος ενός μεγάλου οστού). Ανεξαρτήτως του αιτίου και του μηχανισμού προκλήσεως καρδιοαναπνευστικής ανακοπής, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Η αναστολή της λειτουργίας της καρδιάς και των πνευμόνων, έχει ως αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας και της οξυγονώσεως του αίματος και επομένως την διακοπή προσφοράς οξυγόνου στους ιστούς και τα κύτταρα του οργανισμού. Ο πλέον ευαίσθητος ιστός στην έλλειψη οξυγόνου, είναι ο εγκέφαλος. Η χρονική διάρκεια που μπορεί να παραμείνει σε συνθήκες ελλείψεως, δεν υπερβαίνει τα 5-6 λεπτά.

Οι πιο συνηθισμένες αιτίες του πνευμοθώρακα υπό τάση είναι είτε ιατρογενείς [μετά από ιατρικό χειρισμό (πχ. βιοψία ή παρακέντηση θώρακα)] είτε σχετίζονται με τραύμα [τρώση είτε του τοιχωματικού είτε του σπλαχνικού υπεζωκότα (συνήθως από κατάγματα πλευρών), (Θωρακικές συμπιέσεις κατά την διάρκεια της καρδιοανα-πνευστικής αναζωογόνησης) κ.α.].

Για περαιτέρω ΘΑ ΣΑΣσύστηνα να επισκεφθείτε -το συντομότερο δυνατό- γιατρό 'επαγγελματία' της επιλογής αλλά και της εμπιστοσύνης Σας !

Δρ. Ορφέας Κ. Περίδης

Link to comment
Share on other sites

Τελικά το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης έδειξε ιογενή λοίμωξη. Περιμένουμε το Παστέρ σε 10 μέρες για ειδικότερα και θα ενημερώσουμε...Σας ευχαριστούμε Ιατρέ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας γιατρέ

 

Με αφορμή αυτό το θέμα που υπάρχει στο φόρουμ για την δωρεά οργάνων

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=2476350#post2476350

μεταφέρω συγκεκριμένου ερώτημα ενός μέλους γιατί πραγματικά θα ήθελα την απάντηση ενός γιατρού πάνω σ' ενα τόσο σημαντικό θέμα

 

γιατί στους εγκεφαλικά νεκρούς όταν γίνεται η διαδικάσία της δωρεάς γίνεται γενική νάρκωση, ενώ στους καρδιαικά νεκρούς όταν γίνεται η δωρεά (πχ του αμφιβλιστροειδή που επειζεί περισσότερο μετά την διακοπή της οξυγόνωσης) δεν γίνεται;

 

επείσης ξέρεις (μιλάμε για όταν έχει γίνει εγκεφαλικός θάνατος), ότι μετά από μια καρδιακή ανακοπή, κατά την ανάταξη άλλες φορές η καρδιά επαναλητουργεί και άλλες όχι; τι είναι αυτό που το καθορίζει αυτό;

 

να σου πω πως δε θέλω να πλακωθώ μαζί σου και επειδή το έχεις ψάξει να ξέρεις ότι θέλω να μάθω πως η ιατρική θεωρεί κάποιον νεκρό με την υποψία ότι αυτός θα αισθανθεί πόνο (κατα την επέμβαση);

 

Αν το θέμα δεν είναι της ειδικότητάς σας, παρακαλώ αγνοήστε το ερώτημά μου.

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την προσοχή σας.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

  • 1 χρόνο μετά...

ΓΙΑΤΡΕ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΚΑΝΕΙ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ-ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΦΑΚΕΛΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΝΑΨΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΑΥΤΩΝ ΓΝΩΜΟΔΟΤΕΙ. Ο ΑΝΤΙΔΙΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΜΝΗΜΟΝΕΥΩΝΤΑΙ ΣΤΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ-ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΗ ΑΥΤΗΣ?

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...